Naše piva

V nabídce našeho pivovaru si můžete vybrat pivo dle vaší nálady a chuti. Vedle tradičních piv nabízíme i netradiční speciály s vůní orientu. Vaříme pro vás prvotřídní pivo s jemným zákalem vytvořeným pivovarskými kvasnicemi, které jsou významným zdrojem vitamínů skupiny B a jejich prvků. Pivo vaříme pouze z pitné vody, sladu, chmelu a kvasinek. Vyrábíme spodně i svrchně kvašená piva.
Naše pivo je u nás na čepu a v PET lahvích vždy nefiltrované, do sudů jej stáčíme dle přání zákazníka nefiltrované nebo filtrované a do lahví 0,33 l výhradně filtrované.

Ať už si chcete vychutnat naše pivo sami nebo s partou přátel, můžete si rezervovat stůl právě teď!

Dolnobřežanská 10

Zlatá pivní pečeť 2016

Zlatý pivní pohár 2016

Dolnobřežanská 10°

Poctivá desítka zlatavé barvy s obsahem alkoholu 4,2 % vařená z českého sladu a chmelů z oblasti Žatecka.

Plnější chuť, střední říz a jemná příjemná hořkost pobízejí k dalšímu napití.

Laser beer

Laser beer

Klasický český světlý ležák s obsahem alkoholu 4,8 % vařený z českého sladu s malým podílem sladu speciálního a českých chmelů v kombinaci aromatických a hořkých.

Má výraznější zlatavou barvu, plnou chuť a vyšší říz, které v kombinaci s vyšší aromatickou hořkostí umocňují požitek z napití.

Metuzalém

Metuzalém
Altbier

Infuzí vařené pivo ze dvou druhů sladu, německého chmele a vody. Obsah alkoholu 4,1%.

Svrchně, nejpomaleji kvašené pivo speciálními kvasinkami Düsseldorfského typu. Hlavní kvašení probíhá při teplotě 14 až 18 °C. Zvláštností je dokvašování při teplotě okolo 1 °C po dobu 2 měsíců.

Typická je jantarově-kaštanová barva, vyšší ulpívající hořkost, střední říz a příjemné chmelové aroma, které mu dodává odrůda chmele Haas Spalter.

Kníže Václav

Kníže Václav

Spodně kvašený polotmavý speciál mnichovského typu s obsahem alkoholu 5,1 % vařený ze třech druhů ječných sladů a českého chmele.

Je charakteristický vyváženou, mírně nasládlou chutí s jemnou hořkostí, lahodící nejen chuťovým buňkám, ale svou jantarovou barvou i oku.

IPA

India Pale Ale

Speciální svrchně kvašené polotmavé pivo s obsahem alkoholu 6,1 %. K vaření se používá speciálních sladů určených pro tento typ piva a aromatických amerických chmelů.

Je charakteristické medovou barvou, vyšší plností, intenzivní chmelovou hořkostí a vůní po citrusech a květinách.

York

York
Ale

Speciální, svrchně kvašené polotmavé pivo s obsahem alkoholu 5,1 %. K vaření se používá český slad v kombinaci se speciálními slady a kombinace českého a amerických chmelů.

Je charakteristický jantarovou barvou, plnou chutí s příchutí citrusů a silnější, příjemnou hořkostí.

Gari

Gari
Pšeničné pivo

Svrchně kvašené pivo s obsahem alkoholu 4,6 %. K vaření se používá český ječný a pšeničný slad v poměru 1 : 1 a aromatický žatecký chmel.

Je charakteristické zákalem pivovarskými kvasinkami, světlou zlatavou barvou a vůní a chutí po banánech a hřebíčku, silným řízem a bohatou pěnou. Pro lehce navinulou osvěžující chuť s příchutí ovoce a koření je vhodné ke konzumaci zvláště v jarním a letním teplém období.

Theodor

Theodor
stout

Opravdu černý speciál s obsahem alkoholu 5,3 % vařený ze tří druhů sladů s přidáním praženého ječmene a kvalitního chmele.

Vyznačuje se tvrdou hořkostí a příchutí po pražených sladech.

Saison

Saison

Saison piva jsou charakteristická speciální svrchně kvašená piva, původně z francouzské části Belgie – region Valonsko. Tato piva byla dříve vyráběna na začátku jara pro letní spotřebu. Současné belgické saisony se vaří po celý rok ze světlých sladů a jsou chmeleny anglickými, německými a belgickými odrůdami chmele, dosti často s přidáním různých druhů koření.

Náš Saison je uvařen ze 4 druhů sladů, chmele Tettnanger s přidáním mletého Koriandru a pomerančové kůry. Kvašení probíhá při teplotě 32 °C a zrání (ležení) při teplotách okolo 20 °C po dobu 5 měsíců.

Nejlépe chutná při teplotě 12-14°C.

Virgil

Virgil
ležák za studena chmelený

Virgil je spodně kvašená dvanáctka o obsahu alkoholu 4,8 %. Vařená je klasickým dekokčním způsobem z plzeňského sladu, barvu pak ležáku dodává slad karamelový. K uvaření byly použity tři odrůdy českého chmele a na následné studené chmelení, tzv. „dry hopping“, odrůda amerického chmele Amarillo.
Své jméno získal tento ležák podle farmy Virgil Gamache z Yakima Valley ve státě Washington, na které byla odrůda Amarillo vyšlechtěna.

Virgil má plnou chuť, střední říz a díky studenému chmelení získal lehké ovocné aroma spolu s jemným citrusovým nádechem.

Prodej piva

Pivo dodáváme v sudech KEG (narážecí hlava Flach) 50/30/15/10 l, PET lahvích 1 l

a

skleněných lahvích 0,75 l a 0,33 l (balení 4 × 0,33 l).

V případě zájmu si můžete pronajmout párty pípu.